ponedjeljak, 16. ožujka 2015.

Zašto je vježbanje važno?!

Ako ne razgibavate vaše tijelo, vaši mišići će postati slabi i mlohavi. Vaše srce i pluća neće funkcionirati kako treba. A vaši zglobovi će biti osjetljiviji. Neaktivnost nosi rizik kao i pušenje.


  • Pomaže u prevenciji bolesti - naše tijelo žudi za pokretima. Redovita tjelovježba je nužna za fizičku kondiciju i zdravlje. Smanjuje rizik od srčanih bolesti, visokog krvnog tlaka, raka, dijabetesa i ostalih bolesti. Također može poboljšati vaš izgled i smanjiti proces starenja.
  • Poboljšava izdržljivost - kod vježbanja, vaše tijelo zadržava energiju za nastavak. Aerobne vježbe kontinuirani i ritmički fizički pokret. Vježba povećava izdržljivost i navodi tijelo da s vremenom troši sve manje energije. 
  • Jača mišića - dizanjem utega i sličnim vježbama, jačate svoje mišiće, kosti i ligamente za povećanje energije i izdržljivosti. Time možete povećati svoje samopouzdanje a mišići postaju čvrsti i zategnuti. Ne samo da se osjećate bolje, nego i izgledate bolje.
  • Povećava fleksibilnost - vježbe istezanja su odlične za dobro držanje. Poboljšanje fleksibilnosti kod vježbanja, smanjuje vjerojatnost ozljeda i poboljšava ravnotežnost i koordinaciju. Ako imate ukočena, napeta područja, kao što su vrat ili leđa, vježbama istezanja možete opustiti mišiće
  • Kontrola težine - vježba je važna za održavanje tjelesne težine, jer sagorjeva kalorije. Ako trošite više kalorija nego ste konzumirali, možete izgubiti na težini.
  • Poboljšava kvalitetu života - ukoliko počnete intenzivno vježbati, otkriti ćete koliko bolje se osjećate. Tjelovježba smanjuje stres, podiže raspoloženje, a pomaže vam da bolje spavate. Tako se možete osjećati mladim tokom cijelog života.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.