petak, 13. ožujka 2015.

Cous-cous salata!

Sastojci


  • 1 mala šalica povrća za juhu
  • 3/4 šalice cous-cous nekuhanog
  • 1 šalica graha kuhanog ili iz limenke
  • 1 šalica sjeckano špinata
  • 1/4 šalice grožđica
  • 1/4 šalice maslinovog ulja
  • 4 srednje veličine paprike
  • soli po izboru
Priprema

  • malo prokuhajte povrće, maknite s vatre i dodajte cous-cous, kuhajte na laganoj vatri u pokrivenoj posudi oko 5 min. Skinite s vatre, ocijedite i pustite da se ohladi
  • isperite grah
  • u zdjelu dodajte grah, grožđice, špinat i cous cous s povrćem pomješajte i zatim dodajte ulje i dobro promiješate
Ovo možete jesti kao sirovu salatu ili u kombinaciji s paprikama iz pećnice:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva,  uzmite 4 paprike i odrežite im vrh i peteljku na dnu ako imaju, posložite paprike u protvan tako da stoje uspravno, ako su paprike neravne, polako poravnajte na dnu ali pazite da ne napravite rupu. U papriku zatim usipajte gore navedenu salatu i stavite peci! Peci oko 25 min, dok paprika omekša

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.