utorak, 17. ožujka 2015.

Nutricionistički trikovi za zdrav život!

Držite se ovih savjeta ako ste krenuli putem zdravog života!


  • Voda - konzumiranjem puno ciste vode tokom dana ćini vašu kožu mekom, zdravom i mladom. A vaše krvne žile i arterije postati će elastičnije. Ono sto je najvažnije, voda podiže vas metabolizam i omogućava sagorjevanje masnoća, usporava rad srca, smanjuje krvni tlak i zadržavanje tekućine.
  • Doručak - bi trebao biti obogaćen vlaknima (najmanje 4 gr vlakana) sto bi dovelo do smanjenja masnoće i kolesterola u krvi. Svakodnevno uzimanje 10 gr vlakana smanjuje rizik od srčanih bolesti i dijabetesa za 30% , sto također smanjuje rizik i od raka. Dobar izvor vlakana su žitarice, grah i leca. Vrlo je važno da jedete u roku 30 min nakon buđenja. Doručak bi svakako trebao biti bogatiji raznovrsnim namirnicama od ručka i večera, jer je doručak najvažniji obrok za dobar dan
  • Povrće - konzumirate najmanje dvije vrste povrća tokom ručka ili večere (riža i krumpir se ne podrazumjevaju). 
  • Meso - jedite najmanje 100 gr mesa ; svinjetine, piletine ili ribe tokom dana
  • Šetnja - šetati poslije večere, najmanje 25 min. vam donosi puno toga. Šetnja nakon večere može sniziti razinu šećera u krvi za 50% a isto tako može poticati organizam da sagorjeva masnoću i kalorije tijekom cijele noći dok spavate. Šetnja nakon večere podiže vas metabolizam, oslobađa hormone rasta koji potiskuju apetit.
  • Kontrola tjelesne težine - stanite na vagu jednom mjesečno, jer ako se važete svaki dan ili 1 tjedno to može postati frustrirajuće i dovesti do stresa, sto može stvoriti pomutnju u vašem mozgu i dovesti do povećane količine masnoće.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.