subota, 14. ožujka 2015.

Prirodna njega bebe!

Već stoljećima se koriste raznorazno ljekovito bilje za njegu beba i njihovo zdravlje. Najviše proizvoda za njegu majke i bebe proizvodi se od biljke neven i bijelog slijeza sto se koristilo i prije mnogo godina!

Neven - zlato za bebe!


    • Još do 12. stoljeća je poznato da se neven djeluje umirujuće za kozu! Ti mali narančasti cvjetići poznati su kao prava njega a imaju sastojke koji djeluju anti bakterijski , kao sto su karetonoid, kvarcetin i rutin (koji sluzi za jačanje kapilara). A debelo pahuljasto lisce bogato je vitaminima i sluzi koja spada u zaštitne kemikalije koje štite i njeguju kožu. Ekstrakti se izvlače iz cvjetova i miješaju s kamilicom kako bi se dobio izvrstan proizvod za njegu vaše bebe
  • Neven blagotvorno djeluje i kod pelenskog osipa! Siguran i nježan tretman za bebinu guzu, smanjuje upaljena i nadražena mjesta kod pelenskog osipa! Kao i smanjivanje svrbeža, crvenila i iritacije, poboljšava tonus kože, hidrataciju i čvrstoću! 
  • Neven također može poslužiti i kod manjih ozljeda i ogrebotina, u kombinaciji s baby uljem lagano umasirati neven na ozlijeđeno mjesto, Naravno nije dobro koristiti nista ako je rana otvorena!
Bijeli slijez - smiruje osjetljivu i nadraženu kožu

  • bebina koža je 5 puta tanja nego kod odraslih, sadrži manje maste te je tima i slabija funkcija barijere kože, što kod nekih beba dovodi do suhe kože i ekcema! Bijeli slijez tu ima veliku funkciju jer preparati na bazi bijelog slijeza djeluju umirujuće i njeguje kožu!
  • za razliku od koje kakvih krema i kemikalija, biljni proizvod može stabilizirati gornji sloj kože i pomaze koži da sačuva vlagu! Pripravak za njegu kože proizvodi se od sluzi iz korijena bijelog slijeza, ekstrakt maćuhice, organsko kokosovo ulje i pčelinji vosak! 


Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.