utorak, 17. ožujka 2015.

Piletina u umaku od limuna!



Sastojci:


  • 2 žlice kukuruznog brašna
  • crni papar
  • 600 gr pilećih prsa (izrezano na tanke kriške)
umak:

  • 1 limun
  • 50 ml  limunovog soka
  • oko 60 ml pilećeg temeljca ili vode
  • 1 žlica bijelog vina ili octa
  • 2 žlice meda
  • 2 šalice kuhane riže
____________________________________________
  • 2 mlada luka
  • 3 kom đumbira, očišćenog, izrezanog na trakice
  • Luk

    Priprema:


    • pomješajte kukuruzno brašno s malo papra
    • u k. brašno uvaljajte bijelo meso
    • pomješajte sve sastojke za umak i ostavite sa strane
    • Zagrijte ulje u tavi (woku) i prepržite piletinu 2-3 min. sa svake strane, dok ne dobije zlatnožutu boju. Izvadite iz tave i stavite sa strane
    • vratite tavu na vatru usipajte još malo ulja i dodajte luk i đumbir, lagano popržite uz miješanje oko 2 min, zatim dodajte pripremljen umak i kuhajte dok se ne zgusne, Dodajte piletinu i još
    • malo sve zajedno kuhajte dok piletine ne bude meka i sočna.
    Poslužite uz mladi luk i đumbir i povrće po želji

    Nema komentara:

    Objavi komentar

    Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.