Sastojci:
- 2 žlice kukuruznog brašna
- crni papar
- 600 gr pilećih prsa (izrezano na tanke kriške)
umak:
- 1 limun
- 50 ml limunovog soka
- oko 60 ml pilećeg temeljca ili vode
- 1 žlica bijelog vina ili octa
- 2 žlice meda
- 2 šalice kuhane riže
____________________________________________
- 2 mlada luka
- 3 kom đumbira, očišćenog, izrezanog na trakice
- Luk
Priprema:
- pomješajte kukuruzno brašno s malo papra
- u k. brašno uvaljajte bijelo meso
- pomješajte sve sastojke za umak i ostavite sa strane
- Zagrijte ulje u tavi (woku) i prepržite piletinu 2-3 min. sa svake strane, dok ne dobije zlatnožutu boju. Izvadite iz tave i stavite sa strane
- vratite tavu na vatru usipajte još malo ulja i dodajte luk i đumbir, lagano popržite uz miješanje oko 2 min, zatim dodajte pripremljen umak i kuhajte dok se ne zgusne, Dodajte piletinu i još
- malo sve zajedno kuhajte dok piletine ne bude meka i sočna.
Poslužite uz mladi luk i đumbir i povrće po želji
Nema komentara:
Objavi komentar
Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.