Sastojci:
- 100 gr rezanaca od heljde ili tijesta od durum pšenice - špageti
- 150 gr šparoga (narezanih)
- oko 200 gr lososa, bez kože, fileti, izrezati na 8 komada
- 1 žlica sezamovog ulja
- 3 žlice soka od limuna i malo limunove korice
- 1/4 žličice soli
- 1/4 papra
- 100 grama svježih krastavaca, izrezati na komadiće
- 1/2 manjeg avokada, izrezati na male komadiće
Priprema:
- kuhati rezance dok ne omekšaju (oko 6 min, ili špageti oko 8 min)
- izvadite tijesto iz vode i stavite ga sa strane
- u istoj vodi prokuhajte šparoge al dente , oko 2 min
- zagrijte ulje i stavite lososa peći oko 2-3 min sa svake strane
- u zdjeli pomješajte sezamovo ulje, naribajte malo limunove korice, dodajte limunov sok, sol i papar. Zatim svemu tome dodajte šparogu i tjesteninu. I malo promješajte.
- Na kraju dodajte avokado i krastavce
- Losos poslužite uz sve to neposredno prije serviranja!
Nema komentara:
Objavi komentar
Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.