srijeda, 18. ožujka 2015.

Losos s tjesteninom i povrćem!



Sastojci:


  • 100 gr rezanaca od heljde ili tijesta od durum pšenice - špageti
  • 150 gr šparoga (narezanih)
  • oko 200 gr lososa, bez kože, fileti, izrezati na 8 komada
  • 1 žlica sezamovog ulja
  • 3 žlice soka od limuna i malo limunove korice
  • 1/4 žličice soli
  • 1/4 papra
  • 100 grama svježih krastavaca, izrezati na komadiće
  • 1/2 manjeg avokada, izrezati na male komadiće
Priprema:

  • kuhati rezance dok ne omekšaju (oko 6 min, ili špageti oko 8 min)
  • izvadite tijesto iz vode i stavite ga sa strane
  • u istoj vodi prokuhajte šparoge al dente ,  oko 2 min
  • zagrijte ulje i stavite lososa peći oko 2-3 min sa svake strane
  • u zdjeli pomješajte sezamovo ulje, naribajte malo limunove korice, dodajte limunov sok, sol i papar. Zatim svemu tome dodajte šparogu i tjesteninu. I malo promješajte.
  • Na kraju dodajte avokado i krastavce 
  • Losos poslužite uz sve to neposredno prije serviranja! 

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.